لیست اختراعات سهیل اشکانی اصفهانی
طراحی و ساخت میكروآنالیزور تمام خودكار استریولوژی بر پایه تصویر برداری میكروسكوپی و پردازش رایانه ای
'استريولوژي اكنون جايگاه خاصي درمطالعات كمي بيولوژي در مفهوم سه بعدي به خود اختصاص داده است. به طوري كه در همه مطالعاتي كه به طور صحيح از تكنيكهاي استريولوژي استفاده شده باشد داراي اعتباري خاص است. اين علم روشي است متكي بر رياضي كاربردي كه به كمك مجموعهاي از قوانين رياضي و آمار كه قادر است پارامترهاي مختلفي مثل حجم حفرهها, نسبتهاي حجمي, طول اجزا, تعداد اجزا و سطح جانبي را تخمين بزند اصطلاح استريولوژي به عنوان شاخه جديدي از علم در سال 1961 به انگيزه نياز محققان براي حل مشكلاتي كه در زمينه مورفومتري با آن مواجه بودند پايه گذاري شد
سوختگي حرارتي يكي از علل جدي مرگ و مير در سراسر جهان است. انتخاب هاي زيادي براي درمان موضعي وجود دارد درمان زخم هاي سوختگي مانند سولفاديازين نقره ايپماد (SSD)، استات mafenide و... وجود دارد. استفاده از داروهاي گياهي در درمان آسيبهاي پوستي مانند زخم و سوختگي با انجام تحقيقات مختلف و تأييد اثربخشي آنها مرسوم گرديده است. اثرات مفيد گياهاني مانند آلوئه، هميشه بهار، لاواند و ... در بهبود زخمها و سوختگيها كاربرد آنها را در طبابت نوين تأييد نموده است گياه عجوه با نام Arnebia از خانواده Boraginaceae داراي گونه هاي مختلف مي باشد كه در آسيا و مناطق شمال آفريقا رشد و تكثير مي يابد. عوجوه در مناطقي از ايران رشد ميكند وافراد محلي از آن در بهبود زخمهاي پوستي استفاده ميكنند. بعلاوه در كتاب قانون ابن سينا (جلد دوم) از عوجوه و ابوحلسا نام برده شده و از موارد استفاده آن در سوختگي پوستي- پوست بدن – ياد شده است همچنين تحقيقات نشان داده است كه عصاره اين گياه در درمان سوختگي مناسب است. مواد موثر اين گياه خواص دارويي گسترده اي از جمله ضد التهابي ، ضد ميكروبي و ضد فعاليت تومورهاي سرطاني دارد در مطالعه انجام شده نشان داده شده كه عصاره برگ اين گياه باعث تسريع بهبود سوختگي در مقايسه با درمان هاي رايج مي باشد. در اين ابداع از برگ گياه خشك شده عوجوه، پودري تهيه گرديده و در دستگاه سوكسيله عصاره گيري به صورت آبي- الكلي صورت مي پذيرد. براي استعمال عصاره ي گياه را همراه ژل vehicle تهيه مي كنيم و از نسبت 20 درصد استفاده مي كنيم ژل توليد شده براي سوختگي حرارتي بصورت موضعي مورد استفاده قرار مي دهيم
آسيب هاي پوستي يكي از علل جدي مرگ و مير در سراسر جهان است كه سهم زيادي از مخارج و هزينه ها در حوزه سلامت را به خود اختصاص مي دهد ترميم زخم يك پاسخ طبيعي، بازسازي نسبت به آسيبهاي بافتي مي باشد. در واقع فرآيند ترميم مجموعه پيچيده اي از وقايع سلولي است كه در نهايت موجب ترميم بافت آسيب ديده مي گردد. بررسي منابع موجود نشان مي دهد كه در حال حاضر از روشهاي بسيار متنوعي همچون پانسمان،استفاده از داروهاي مختلف بصورت سيستميك و موضعي،ليزر با توان كم،فراصوت،اكسيژن هيپرباريك، جايگزين هاي پوستي، فاكتورهاي رشد، تحريك الكتريكي و حتي ژن درماني براي تسريع التيام زخم هاي پوستي استفاده مي شود. از آنجا كه در درمان زخم ها، در صورت مداواي صحيح زخم ، پوست دچار اسكار و التهاب كمتري مي شوند و ميزان مرگ و مير كاهش مي يابد. و تركيب داروهاي موجود براي بهبود زخم از مواد شيميايي تشكيل شده كه غالبا آسيب رسانند و قابليت استفاده طولاني مدت را ندارند.بعلاوه در كتاب قانون ابن سينا (جلد دوم) از ابوحلسا نام برده شده و از موارد استفاده آن در زخمهاي پوست بدن ياد شده است. همچنين در مخزن الادويه ( فصل الالف مع الباء الموحده) از اين گياه تحت نام هوچوبه يا ابوخلسا نام برده شده است كه در آفت هاي پوستي و سالك مورد استفاده قرار مي گرفته است. همچنين در تحفة المومنين يا تحفه حكيم مومن (صفحه 32، هوچوبه يا ابوخلسا) از اين فوايد گياه براي درمان گزيدگي و خارش و عفونت هاي پوستي سخن گفته شده است.گياه ابوخلسا با نام Arnebia از خانواده Boraginaceae داراي گونه هاي مختلف مي باشد كه در آسيا و مناطق شمال آفريقا رشد و تكثير مي يابد. مواد موثر اين گياه خواص دارويي گسترده اي از جمله ضد التهابي، ضد ميكروبي و ضد فعاليت تومورهاي سرطاني دارد. وعصاره گياه ابوخلساعلاوه و تسريع بهبود زخم عوارض داروهاي شيميايي را ندارد و هزينه كمتري را به بيمار تحميل مي كند. در اين ابداع از برگ گياه خشك شده ابوخلسا، پودري تهيه گرديده و در دستگاه سوكسيله، عصاره گيري به صورت آبي- الكلي صورت مي پذيرد. براي استعمال عصاره گياه به صورت ژل آن را تهيه مي كنيم و از نسبت 20 درصد عصاره آبي-الكلي گياه عجوه به ژل پايه vehicle استفاده مي گردد. ژل توليد شده به صورت موضعي براي زخمهاي پوستي ناشي از بريدگي، پارگي و بيماريهاي مزمن مورد استفاده قرار مي گيرد.
در حال حاضر براي درمان جراحت ها ، در ايران از محصول هاي ضد عفوني كننده نظير بتادين ، اسيد استيك ، سرم فيزيولوژي ، پمادهاي آنتي بيوتيك و هيدروكورتيزون استفاده مي شود . در شرايط خاص و در زخم هاي مزمن پانسمان بيولوژي نظير اتوگراف پوستي نيز بكار مي رود. در حاليكه پژوهش هاي اخير نشان مي دهد كه بسياري از اين محلول ها نظير بتادين، اسيد استيك، يدوفور، پراكسيد هيدروژن، محلولDakin (هيپوكلريد سديم) براي فيبروبلاست ها ،لنفوسيت ها و سلولهاي مورد نياز ترميم زخم سمي هستند. داروي گياهي هزينه كمتري را به بيمار تحميل مي كند. در اين ابداع از برگ گياه خشك شده گياه هوفاريقون، پودري تهيه گرديده و در دستگاه سوكسيله، عصاره گيري به صورت آبي- الكلي صورت مي پذيرد. براي استعمال عصاره گياه به صورت ژل آن را تهيه مي كنيم و از نسبت 20 درصد عصاره آبي-الكلي گياه هوفارقون به همراه حامل ژل استفاده مي گردد. ژل توليد شده به صورت موضعي براي زخم هاي ناشي از جراحت و بخصوص زخم هاي مزمن بيماران ديابتي، مورد استفاده قرار مي گيرد.
پماد گياهي زنبق (Iris florentia) جهت ترميم زخم هاي ناشي از جراحت و جراحي. ترميم زخم يك پاسخ طبيعي تجديد كننده نسبت به آسيبهاي بافتي مي باشد. در واقع فرآيند ترميم مجموعه پيچيده اي از وقايع سلولي است كه در نهايت موجب ترميم بافت آسيب ديده مي گردد. در حال حاضر از روشهاي بسيار متنوعي همچون پانسمان, استفاده از داروهاي مختلف بصورت سيستميك و موضعي, ليزر با توان كم, فراصوت , اكسيژن هيپرباريك, جايگزين هاي پوستي, فاكتورهاي رشد, تحريك الكتريكي و حتي ژن درماني براي تسريع التيام زخم هاي پوستي استفاده مي شود. در حاليكه پژوهش هاي اخير نشان مي دهد كه بسياري از اين روش ها و بخصوص محلول ها نظير بتادين، اسيد استيك، يدوفور، پراكسيد هيدروژن، محلولDakin (هيپوكلريد سديم) براي فيبروبلاست ها،لنفوسيت ها و سلولهاي مورد نياز ترميم زخم سمي هستند. داروي گياهي هزينه كمتري را به بيمار تحميل مي كند. در اين ابداع ابتدا از ريشه خشك شده گياه زنبق، پودري تهيه گرديده و در دستگاه سوكسيله، عصاره گيري به صورت آبي- الكلي صورت مي پذيرد. براي استعمال عصاره گياه به آن را به صورت پماد تهيه مي كنيم و از نسبت5 و 10 درصد عصاره آبي- الكلي گياه زنبق به همراه حامل اوسرين استفاده مي گردد. پماد توليد شده به صورت موضعي براي زخم هاي ناشي از جراحت و جراحي، مورد استفاده قرار مي گيرد.
موارد یافت شده: 5